Groenblijvende wintergroene haag - Rhododendron kwekerij Kerperien Drenthe

Groenblijvende wintergroene haag

Rhododendrons zijn uitermate geschikt om als bladhoudende of wintergroene haag te gebruiken. Het is een mooie groenblijvende struik. Wij kunnen hiervoor de planten leveren! Hieronder ziet u enkele voorbeelden van hagen en wolken met planten van onze kwekerij.

Groene rhododendron haag

Vooral de grotere planten zijn erg geschikt om als haag te gebruiken. Wanneer de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd bevordert dit de groei en zal de haag snel dichtgroeien. U kunt rhododendrons van één soort gebruiken maar uiteraard is het ook mogelijk om meerdere soorten met elkaar te combineren. Dit geeft een heel speels effect. Het voordeel van een rhododendron haag is dat u een wintergroene afscheiding heeft. Dus ook in de winter, wanneer de meeste bomen hun blad verliezen blijft de rhododendron groen. Hiermee behoudt u uw privacy en een fantastisch uitzicht op een wintergroene tuin.

Rhododendron als solitaire struik

Een Rhododendron komt ook zeer goed tot zijn recht wanneer deze als solitaire struik gebruikt wordt. Doordat de plant groen blijft in de winter is de plant uitermate geschikt om het gehele jaar te fungeren als blikvanger. Wanneer de plant in het voorjaar gaat bloeien geeft dit de tuin nog meer alure. Rhododendrons als solitaire struik gebruiken kan in alle maten. Van groot tot klein. 
Meer informatie vindt u op onze pagina over 'Grote rhododendrons'.

Rhododendron in de kleinere tuin

Ook in een kleinere tuin geeft een rhododendron gelijk sfeer aan uw tuin. Plaats rhododendrons op centrale plaatsen om deze als blikvanger te gebruiken. Wees niet te voorzichtig met het plaatsen van enkele grotere stuiken in uw tuin. Hiermee kan een heel mooie basis gelegd worden. Een kleinere haag ziet er mooi uit en geeft het hele jaar body aan uw tuin.

Rhododendron is een plant met vele mogelijkheden en mag niet ontbreken in uw tuin. 

Bij ons zijn Rhododendrons te koop vanaf 40 cm tot 250 cm.

 
Haag van wintergroene rhododendrons
Rhododendron haag wintergroen

Cunninghams White

Cunninghams White Rhododendron

Roseum Elegans

Roseum Elegans Rhododendron

Cunninghams white

Cunninghams white Rhododendron

Roseum Elegans

Roseum Elegans Rhododendron

Rhododendronkwekerij Kerperien

Europaweg 269
7766 AJ Nieuw Schoonebeek

E-mail: info@kerperien.nl
Tel: 06-10393307

De Boomkwekerij

De boomkwekerij

Verkoop / Afhalen

Wij verkopen onze rhododendrons uitsluitend op bestelling. Afhalen is mogelijk maar alleen op afspraak.

De Kwekerij

haag1